Om mig

Anna Sporring  -konstnär

Magiskt måleri

Jag målar tavlor med sagoskimmer. Inspiration hämtar jag från en blandning av sagor, sägner, fantasy-romaner, filmer, egna upplevelser och andras.

Jag vill med mina bilder visa hur fantastisk vår värld är och jag vill förmedla ett hopp inför framtiden och en tro på människans inneboende godhet. Mina bilder gläntar på dörrar in till fantastiska världar där allt är möjligt. Bilderna kan ses som portar till en dimension av verkligheten som många slutade se när de lämnade barndomen. I mina bilder lever dessa magiska världar fortfarande kvar.

I mina bilder finns element av magi och sagovärldar. Olika drömvarelser och naturväsen kommer ibland och bidrar med sin synvinkel på tillvaron. Bildspråket präglas av en drömlik stämning, förundran och upptäckarglädje.

Jag skapar konst

så att min själ

ska veta att jag lyssnar

– okänd

Anna Sporring

konstnär

Jag växte upp på en liten gård vid den gotländska sydkusten. Omgiven av tavlor och målande familjemedlemmar inspirerades jag tidigt att börja avbilda det jag såg. Bristen på jämnårigt sällskap gjorde att jag tillbringade mycket tid på egen hand. Jag älskade den magiska trädgården, vildfåglar, småfolk och andra väsen som jag mötte i skog och lador. Under många spännande upptäcktsfärder i omgivningarna lärde jag mig se lite mer än andra. Jag blev tidigt en ”betraktare”.

Under skoltiden levde jag för bildlektionerna, men det egna skapandet kom inte riktigt igång förrän senare i livet. Först som textil konstnär där jag fann glädjen i nya uttryckssätt och ett nytt sätt att mätta min stora hunger efter att få uttrycka mig med färg. Efter några år med textilen återvände jag till min första kärlek, tecknandet och därifrån började jag bygga upp mina färdigheter igen från pennteckningar till akvareller och nu också akrylmålningar.

Jag har alltid varit en sökande och filosofiskt lagd person och detta har lett mig till ett livslångt utforskande av det magiska, det andliga och det mystiska i tillvaron. Detta tillsammans med en stor kärlek till sagor, drömmar och magiska resor, utgör en viktig grund för mitt måleri idag.

Jag älskar utveckling och att vara en del i den skapande processen. Det är för mig en väg för mystiker, där det skapade och den skapande dansar tillsammans och slutprodukten alltid blir en överraskning.

Bakgrund

Det behövs ingen skola för att bli kreativ. Vi är alla födda kreativa.
Däremot kan man lära sig olika tekniker för att bli bättre på att uttrycka sig konstnärligt. Det finns hur mycket som helst att utforska och det tycker jag är jättekul!

Här är några exempel på sånt jag lärt mig genom åren.

– Ania Witwitzka – Konstnärslyftet (företagsutveckling)
– Anna Mason – Högrealistisk akvarell
– Matthew Archambault – Teckning och anatomi
– Ania Witwitzka – Vedic Art grundkurs
– Effy Wild – Blandade media och Art Journaling
– Ellen Darby – Zentangle grunderna
– Steven Reddy – Akvarell och bläck, kontraster och valörer
– Jane Davenport – Ansiktets former
– Tamara Laporte – Blandade media, kollage, akvarell, akryl
– Andrea Gomoll – Akvarell och bläck och att våga
– Högskolan i Kalmar – Webbprogrammering, Photoshop och Flash
– Folkhögskolan i Hemse – Textilt konsthantverk och design
– Säveskolan Visby – Ekonomisk linje inriktning bild

Sagt om min konst

Karin

Anna målar helt underbara bilder! Vinter som sommar så piggar de upp. Tänk att dricka morgonkaffet och kika på en av hennes bilder. Det vore början på en bra dag.

Robert

Annas bilder, stora som små är helt fantastiska. Blir så glad när jag ser dem.

Marianne

Det är an sån njutning att gå in i Annas bilder! Önskar att fler fick dela denna härliga känsla.