En gång i tiden var akryl mitt favoritmedium men så föll det i glömska under ganska många år. Tiden räckte väl inte till och det kom hus och trädgård och barn emellan.

Nu går jag en kurs i Vedic Art och även om man kan använda vilka tekniker och färger man vill med den inriktningen så blev jag sugen på att akrylen igen. Sagt och gjort, köpte in ett antal färger, både grundfärger och några nyanser jag tycker speciellt mycket om.

Och så skulle jag börja måla. Men det var inte så lätt som jag trodde minsann. Det tog ganska många veckor av envist övande innan jag kom på hur jag skulle göra. Jag har fortfarande svårt att komma riktigt bra överens med akrylfärgen, men vi är på god väg att bli vänner. Min förhoppning är att vi ska samarbeta riktigt bra snart. Kanske redan till våren!

Jag älskar hur jag kan bygga på och förändra hela tiden. Det tar liksom inte stopp så lätt så det är nästan svårt att hejda sig när målningen är klar. Och hur vet man när den är klar, frågar du? Ja det talar den om! Om jag lyssnar noga, för ibland viskar den så tyst, och ibland ryter den till så man hoppar högt.

Här är en som började på ett sätt…

..fortsatte på ett helt nytt sätt och ännu inte berättat att den är klar!
Spännande tycker jag. Fortsättning följer…