Välj en sida
Nytt år igen och alla möjligheter ligger framför oss. Jag kan känna både glädje och förväntan och en hel del stress inför det. Några direkta nyårslöften har jag inte gett i år heller. I stället för nyårslöften brukar jag sätta upp ”önske-mål” … dvs. mål för sånt jag önskar förverkliga under året.

Årets Önske-Mål

Jag har valt att fokusera på tre områden för mina nyårsmål:
1. Hälsan
2. Måleriet
3. Sömnen

Hälsan

Hälsan kommer alltid först i min värld. Mår man inte bra, blir inget annat bra heller. Och här finns det en del att göra. Önske-målen i år är att förbättra konditionen, öka muskelstyrkan och göra mig av med en del onödiga extrakilon. Låter nästan som ett typiskt nyårslöfte, eller hur haha laughing. Jag vill gärna inbilla mig att skillnaden är att jag tänker gå långsamt och varsamt fram. Inga attackplaner eller årskort på gymmet som ligger oanvända i byrålådan efter januari. Det får gärna ta tid, så bygger jag upp bättre vanor över tid, tänker jag mig.

Måleriet

Måleriet är mitt hjärtebarn och förra året var mitt första som företagare. Det tar sannerligen mer tid än man kan tro att hålla igång ett företag och jag kommer att fortsätta göra det vid sidan om min vanliga anställning även i år. Så jag har många möjligheter att lära mig planera och prioritera det här året. Planen för mitt måleri är att måla förstås, men jag har också på önskelistan att ha en eller två utställningar i år. För hemsidan kommer det att finna en webbutik snart, där du kan köpa tryck av utvalda målningar till en början. Och så ska jag blogga mer var det tänkt. Du läser redan min första blogg för i år!

Sömnen

Sömnen… ja den är ett sorgligt kapitel. Jag har inga problem att sova, det är bara det att jag har en sån kulsprutehjärna som hela tiden kommer på kreativa och roliga projekt, så jag har svårt att få tiden att räcka till. Bra sömn är ju jätteviktigt för att hälsan och förnuftet ska vara på topp, så i år har jag som önske-mål att öka veckogenomsnittet med 30 minuter.

Mina Art Journals 2019

Det låter inte så märkvärdigt kanske, men det är svårare än man kan tro. Jag siktar på att sova 7 timmar per natt i genomsnitt.

 

Mer tid för roligheter

En annan rolig idé jag har är att jag vill ge mer tid åt Art Journaling. Dvs. kravlöst måleri bara för min egen skull. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att slappna av, bli bättre på att lyssna på mig själv och kroppen, processa upplevelser och känslor som annars lätt sopas under mattan och ligger och jäser helt i onödan. Eventuellt kanske jag bjuder in till en kurs i Mixed media och Art Journaling senare i år. Om det finns intresse. Antingen i ateljén i Södertälje eller online. Vi får se, det är bara på idéstadiet ännu. Hör gärna av dig om du tycker det låter kul!

Jag har förberett mig genom att knåpa ihop ett par nya Art Journaler för året. Det kliar i fingrarna att börja måla i dem smile